Til hovedinnhold
Gudbrandsdalens Uldvarefabrik logo
NO / EN

COLLAB: Edvin Klasson x GU

Mandal

Edvin Klasson er en Oslo-basert designer som jobber innen møbel- og produktdesign. I forbindelse med Designers Saturday og lanseringen av tekstilet Mandal designet han et utstillingskonsept basert på tematikken "Playful Precision".

Edvins arbeid er preget av en utforskning av symbolikk, historie og kulturarv. Klasson har en MA-grad i industriell design fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, inkludert designstudier ved Hochschule für Gestaltung Offenbach am Main og kunsthistoriestudier ved Universitetet i Oslo. Han vant Norsk Designråds 'Unge Talenter' i 2013, 'DOGA-merket for god design' i 2018, og en NYCxDESIGN 'Honoree'-pris i 2019. Arbeidene hans er kjøpt opp av Norges Nasjonalmuseum for kunst, arkitektur og design og stilte ut både i inn- og utland med show i Milano, New York, Brussel, Kortrijk, Stockholm og Berlin.

Ulltekstilet Mandal er en fargestudie. Fordi GU jobber med et naturlig materiale, er naturens farger aldri langt unna i tankene, og vi vet at naturens farger påvirker oss dypt. Målsetningen med utstillingen var å vise en sofistikert fargelek som også ga et uttak i form av fleksibilitet og gjenbruk. 

- Jeg stiller ofte spørsmål ved arven etter kulturelle produkter, enten eldgamle eller relativt nye, gjennom nytolkning og symbolsk lek. Å endre kontekst, forbedre egenskaper og bygge nye fortellinger er alle elementer i min designpraksis. 

"Utstillingen er et resultat av lek med klassiske formelementer og fargekombinasjoner." - Edvin Klasson

Gjennom samarbeidet med Gudbrandsdalens Uldvarefabrik har vi sett på hvordan det nye tekstilet Mandal kan skape et retningsskifte i kommunikasjonen, samtidig som vi bevarer håndverket, kvaliteten og historien. Mandal har en stor og spennende fargepalett, og en struktur som er strammere og lettere enn det vi ofte ser fra GU, sier Edvin.

Mandal
Mandal
Mandal
Mandal
Mandal

- Designeren av Mandal er inspirert av det fargefylte miljøet vi omgir oss med og impulsene vi får gjennom møter med mennesker, kunst, arkitektur og design. Fargene er nøye balanserte og skaper en palett som gjør at man har et stort rom for å leke seg, samtidig som resultatet blir delikat og gjennomtenkt uansett hvilke kombinasjoner man velger. Vi kaller det «Playful Precision – en fargestudie". Utstillingen er et resultat av lek med klassiske formelementer og fargekombinasjoner, avslutter Edvin.

Video