Produksjon

Med design og innovasjon som lidenskap, har Gudbrandsdalens Uldvarefabrik AS spesialisert seg i tekstilproduksjon i over hundre år. I over fire generasjoner har det foregått god, norsk verdiskapning hos GU. Det som først var et enkelt ullspinneri i 1887, er i dag den eneste vertikalt integrerte produsent av designtekstiler i Skandinavia. Dette betyr at alle prosesser, fra fiber til ferdig vevet og etterbehandlet stoff, gjøres i fabrikken i Lillehammer. Helt siden vi var et beskjedent spinneri på slutten av 1800-tallet, har vi alltid utfordret ullens egenskaper til det ytterste.

Prosessen fra råvare til ferdig produkt er på mange måter den samme som for hundre år siden. Men maskiner, teknologien og stoffenes egenskaper, ikke minst, blir stadig forbedret. I dag er vår produksjon topp moderne, med det ypperste av tilgjengelig teknologi. Vår standardkolleksjon er utviklet med fokus på utsøkt design som møter høye krav til slitestyrke, brannhemmende egenskaper og komfort. Robust og elastisk møter mykt og glansfullt. Vår solide erfaring og kunnskap er grunnen til at Gudbrandsdalens Uldvarefabrik AS er viden kjent for sine stoffer av høy kvalitet.

Som en av verdens ledende produsenter av design, holder vi oss stadig nyskapende gjennom det mest moderne utstyret tilgjengelig, og ved å samarbeide med et bredt spekter av internasjonale designere.

Bli med inn i fabrikken og se hvordan tekstiler blir til

Alle prosesser i eget hus

Gudbrandsdalens Uldvarefabrik AS er den eneste vertikalt integrerte produsenten av møbelstoffer i Skandinavia. Dette betyr at hele prosessen, fra rått materiale til ferdigstilt produkt, gjøres i fabrikken i Lillehammer. Vi er ekstremt fleksible med våre tekniske egenskaper, i tillegg til at vi jobber med en ubegrenset fargepalett.

Med full kontroll på alle ledd i produksjonen, har vi unike muligheter til å utvikle og produsere møbel- og bunadsstoffer med riktige farger, mønstre, struktur og tekniske egenskaper. Vårt produksjonsutstyr er høyst moderne og fleksibelt, med et fargeri som gir fritt valg mellom fiber-, garn- og stykkfarging. Dette gir våre kunder trygghet for kvalitet og levering.

Vår prosess inkluderer:

  1. Vasket ull
  2. Farging
  3. Karding
  4. Lagring
  5. Garnproduksjon
  6. Kontroll
  7. Veving
  8. Nupping
  9. Etterbehandling
  10. Lager og ekspedering

Bli med inn i fabrikken

Fra idé til produkt

Gudbrandsdalens Uldvarefabrik har lang erfaring med produkter som utvikles etter spesifikt ønske fra kunder. Med parametre som kan omfatte forskjellige motiv, farger, volum og elastisitet - med stoff som er flammehemmende og slitesterkt, blir mulighetene mange. Når vi i tillegg har hele prosessen under samme tak, underbygger dette vår evne til å alltid garantere leveringstider, og stor fleksibilitet overfor våre kunder.

Teknisk kompetanse

Kvaliteten vi leverer er et direkte resultat av vår tørst for innovasjon og nyskapende moderne teknologi. Det er en grunn til våre møbelstoffer er kjent for sin ekstraordinære kvalitet. I mer enn hundre år har vi utviklet ullens mange muligheter. For å beholde vår plass som ledende utvikler av tekstil, hjelper det ikke å ha solid kunnskap om ull, hvis man ikke gjør de rette maskininvesteringer i spinneri, veveri og fargeri.

Gudbrandsdalens Uldvarefabrik AS definerer morgendagens tekstilindustri.