Om oss

Hvem er vi

Gudbrandsdalens Uldvarefabrik AS er en prisvinnende og innovativ tekstilprodusent som spesialiserer seg på ullstoffer. Med hele produksjonsprosessen under samme tak, fra råmateriale til ferdigstilt produkt, kan vi garantere fleksibilitet og overlegen kvalitet.

Gudbrandsdalens Uldvarefabrik AS ble etablert i Lillehammer i 1887 og er i dag en av Europas ledende leverandører av møbel- og bunadstoff. Design er vår lidenskap, selve kjernen i vår virksomhet, og vi holder oss stadig nyskapende ved å samarbeide med et dynamisk nettverk av globale designere innenfor forskjellige områder.

Som eneste vertikalt integrerte produsent av design tekstiler i Skandinavia, har vi hele produksjonsprosessen under samme tak. Dette betyr at vi er fleksible med våre tekniske egenskaper, i tillegg til at vi jobber med en ubegrenset fargepalett, alt til din fordel.

Verdens beste tekstilprodusent er fra Lillehammer.

Film

Nøkkeltall

Vi gjør bunaden norskere
17.12.2018 12.25

Vi gjør bunaden norskere

Hver andre bunad i Norge har stoff fra GU

Les mer
Produksjon
17.12.2018 12.25

Produksjon

GU produserer hvert år 600.000 meter tekstil- og bunadstoff

Les mer
Design
17.12.2018 12.26

Design

GU har mottatt DOGA merket (tidl. Merket for God Design) 20 ganger for 23 produkter

Les mer

Sertifisering

Miljøsertifisering

ISO 14001: 2015

Dette beskriver vårt miljøstyringssystem, som er en del av vårt ledelsessystem. Målsetningen er å kontinuerlig kunne forbedre oss selv i forhold til ytre påvirkninger av miljøet, med tanke på forurensing av luft, vann eller land.

Kvalitetsertifisering

ISO 9001: 2015

Dette beskriver vårt kvalitetsstyringssystem, som er en del av vårt ledelsessystem. Det består av rutiner som er nødvendige for å styre vårt kvalitetsarbeid, for å sikre produktenes kvalitet og for å ivareta kontinuerlig forbedring. Dette inkluderer kvalitetsledelse, produktdesign, kundebehandling, dokumentkontroll, internopplæring, internrevisjon og ledelsesevaluering.

Mer om oss

Livlige farger og naturlige melanger
04.06.2021 15.47

Livlige farger og naturlige melanger

Årstidene i Gudbrandsdalen er veldig tydelige. Det er noe eget å følge med på forandringene og fargespillet naturen byr på når årstidene skifter. Lag på lag med farger kommer frem, og det er dette som har vært inspirasjonen bak den unike fargepaletten til møbelstoffet Redal. Her møter livlige farger naturlige melanger, og du kan trekke naturfølelsen inn i hjemmet eller inn på kontoret.

Les mer
Naturen gløder, la lyset strømme inn
04.06.2021 15.47

Naturen gløder, la lyset strømme inn

Tenk at rundt 90% av tiden vår tilbringer vi innendørs, langt fra det miljøet vi egentlig er skapt for å leve i. Derfor er det viktig for oss å sørge for at vi får en naturlig kontakt med naturen og skaper gode omgivelser. Forskning viser at naturen påvirker oss positivt og gir oss energi.

Les mer
Er vi en del av din bunadshistorie?
10.05.2021 20.11

Er vi en del av din bunadshistorie?

En bunads lange liv er en fortelling om et klesplaggs unike historie og hvordan enkeltpersoner i en familie viderefører arv fra en generasjon til neste. Historien gjentar seg i usikre tider; bunaden får en enda høyere verdi. Vårt ønske om forutsigbarhet, forankring og identitet blir enda tydeligere. Vi søker et sted å høre til og har et behov for trygghet.

Les mer