Vakre, klassiske og ekslusive møbelstoffer

I en tid hvor ting har fått høyere og høyere tempo, så er de rolige og harmoniske stundene ekstra viktige. Å kunne bruke tid på å observere har blitt en ny hverdagsluksus. Herringdal og Morgedal ble designet av Kari Skogstad på midten av 80-tallet. Disse to klassiske møbelstoffene har blitt satt sammen i enn familie og har fått nye, dempede farger som skaper en varm atmosfære, og en følelse av kvalitet og velvære.

Design: GU Design Team / Kari Skogstad

New colourway: Ragnhild Nordhagen & Christiane Müller

Morgedal har vært en del av kolleksjonen vår i over 40 år, og Herringdal har vi hentet frem igjen fra arkivet. Disse to kvalitetene står seg veldig godt sammen, og vi ser at det er tekstiler som passer veldig godt i tiden vi er inne i nå. Møbelstoffene har klassiske, grafiske mønstre. Herringdal er designet med et fiskebeinsmønster, og Morgedal har en diagonal. Dette er uttrykk man gjerne finner igjen i klassiske herreskredderi, gjerne i eksklusive ulldresser som blir vakrere med tiden.


Bilde: Morgedal 310 / Morgedal 350


Bilde: Herringdal 210

Vi blir mer og mer bevisste på at tingene vi omgir oss med eller investerer i ikke lenger er kortsiktige valg. Det skal gi "noe mer", ha en åpenbar verdi og lang levetid. Bærekraft har blitt et ord vi benytter ofte, og bevissthet i valgene vi tar og hvordan de påvirker miljøet har blitt en del av livsstilen vår. Disse tekstilene ha kvaliteten, mønstrene og utseende som gjør at de kan vare lenge. De nye dempede fargene er harmoniske og tidløse.

Ullstoffer er veldig gode å jobbe med. De er veldig formbare og omslutter møblene og formene på en eksepsjonell måte. I tillegg har ull mange naturlige egenskaper, og en høy slitestyrke.


Bilde: Shift High by Offecct / Herringdal 130


Bilde: Herringdal 210

Norsk ull er GULL
28.01.2019 10.49

Norsk ull er GULL

Hos Gudbrandsdalens Uldvarefabrik har lang erfaring med ull og utnyttelse av dens tekniske egenskaper. Vi bruker kun ull av høyeste kvalitet, og mesteparten av ulla som brukes i vår produksjon er hentet lokalt.

Les mer
Naturlig komfort med vakre Bardal
07.09.2019 10.13

Naturlig komfort med vakre Bardal

Bardal er et klassisk, melert ullstoff signert en av Norges dyktigste og mest erfarne tekstildesignere, Merete Serrano. Med en moderne og dempet palett gir Bardal en følelse av varme sensommerkvelder. Denne vakre kvaliteten skaper varme, innbydende og harmoniske interiører som man lett blir glad i.

Les mer
Et sofistikert og mykt ulltekstil med høy slitestyrke
23.12.2020 13.57

Et sofistikert og mykt ulltekstil med høy slitestyrke

Amdal ble designet av Per Bjørnsen i 2001, og er en av bestselgerne hos Gudbrandsdalens Uldvarefabrik - og det er ikke uten grunn. Bemerkelsesverdig komfort og høy slitestyrke i kombinasjon med en sofistikert fargepalett gjør Amdal til en favoritt.

Les mer