photo_camera Inger Marie Grini / Ekornes

Stressless® fokuserer på bærekraftige tekstiler

Når du kombinerer Nordens største møbelprodusent fra Sykkylven med møbelstoffer i ull fra Lillehammer, skapes noe helt unikt og veldig aktuelt. Det har dukket opp et stadig tydeligere fokus de siste årene: vi nordmenn ønsker å handle trygt, det er stor etterspørsel etter norske kvalitetsvarer og vi har større fokus på å ta bærekraftige valg.

Stressless® er stolte av sitt fokus på miljø. De er overbevist om at det beste miljøvalget du kan gjøre i interiørsammenheng er å velge produkter av høy kvalitet, designet og utviklet med ekstra fokus på bærekraft - både gjennom valg av materialer og i produksjonsprosessen. Derfor har Nordens største møbelprodusent valgt tekstiler i ull fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik som et av alternativene.

Både Stressless® og Gudbrandsdalens Uldvarefabrik er norske produsenter med lang historie som har høye kvalitetskrav. Noe av det viktigste vi kan gjøre for å tenke miljøbevisst er å ta ned forbruket, og velge kvalitetsprodukter som varer lenge.


Hos Gudbrandsdalens Uldvarefabrik foregår alle prosesser under samme tak, fra ullmottak til ferdig produkt, noe som er helt unikt her i landet. Her er det enkelt å følge verdikjeden hele veien. Over 60% av ullen som benyttes i produksjonen er norsk ull. Dette er så mye norsk ull i riktig kvalitet som det er mulig å få tak i. 

Visste du forresten at ull er et naturprodukt med naturlig tekniske iboende egenskaper? Den trekker til seg fuktighet og er varmeregulerende. Det gjør at et møbel ikke vil kjennes klamt, men holde seg tørt og fint. Ull er selvrensende og har bakteriehemmende egenskaper, og er enkel å vedlikeholde. Du kommer langt med en klut og litt varmt vann. Materialet har god spenst, og holder seg godt år etter år. Det tiltrekker seg lite støv. Ikke minst er ull naturlig flammehemmende uten bruk av kjemikaler, og det er biologisk nedbrytbart.

Med norske råvarer i førersetet, og med bærekraft og kvalitet på menyen, har begge aktørene troen på at det norske møbeleventyret fortsetter.

Ekornes AS er Norges desidert største møbelprodusent med hovedkontor i Sykkylven i Møre og Romsdal. Selskapet er mest kjent for varemerkene Stressless og Svane. 

Les mer: Norsk ull er gull

Foto: Inger Marie Grini

Norsk ull er GULL
28.01.2019 10.49

Norsk ull er GULL

Hos Gudbrandsdalens Uldvarefabrik har lang erfaring med ull og utnyttelse av dens tekniske egenskaper. Vi bruker kun ull av høyeste kvalitet, og mesteparten av ulla som brukes i vår produksjon er hentet lokalt.

Les mer
Alfas nye vintersko i 100% norsk ull vinner Scandinavian Outdoor Award
27.01.2022 16.06

Alfas nye vintersko i 100% norsk ull vinner Scandinavian Outdoor Award

Den nyutviklede og lette vinterstøvelen Stad fra den norske skoprodusenten Alfa er "Overall Winner" av prestisjetunge Scandinavian Outdoor Award. Overdel og fôr er laget av tekstil i 100% norsk ull fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik. Ull holder føttene varme, puster bedre enn skinn eller vanntette membraner og unngår at snø fester seg.

Les mer
Vakre, klassiske og ekslusive møbelstoffer
24.03.2021 12.30

Vakre, klassiske og ekslusive møbelstoffer

I en tid hvor ting har fått høyere og høyere tempo, så er de rolige og harmoniske stundene ekstra viktige. Å kunne bruke tid på å observere har blitt en ny hverdagsluksus. Herringdal og Morgedal ble designet av Kari Skogstad på midten av 80-tallet. Disse to klassiske møbelstoffene har blitt satt sammen i enn familie og har fått nye, dempede farger som skaper en varm atmosfære, og en følelse av kvalitet og velvære.

Les mer