Senso Patchwork - Fora Form - Field
Senso Patchwork - Fora Form - Field

Norsk kvalitet i førersetet

Fora Form og Gudbrandsdalens Uldvarefabrik er begge norske kvalitetsprodusenter med til sammen over 200 år med historie. Med et samarbeid om det modulbaserte sofasystemet Senso Patchwork, presenteres norsk kvalitet på en unik måte.

Senso Patchwork sofasystem fra Fora Form er tegnet av den norske designduoen Anderssen & Voll. Ideen bak designet er et modulbasert sofasystem som er fleksibelt, møbleringsvennlig og appellerer til uformelle møter mellom mennesker. Sofaen gir rom for kreativitet og spennende fargekombinasjoner på en delikat måte.

- Dette er vår mest selgende sofa. Vi arbeider kontinuerlig med å oppfordre kundene våre til å ta bærekraftige valg. Gjennom å presentere norsk ull fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik i kombinasjon med våre bestselgende produkter, så gjør vi det enkelt for kundene våre å velge norsk, sier Frode Sporsheim, salgssjef hos Fora Form.

Fora Form: Senso Patchwork - OCEAN

Senso Patchwork

Fora Form: Senso Patchwork - RUSTY

Unike fargekombinasjoner

Stoffene i Senso Patchwork og fargekombinasjonene ble utført av Gudbrandsdalens Uldvarefabriks fargeeksperter for å utnytte ulltekstilenes undertoner og fargens dybder best mulig. Inspirasjonen er hentet fra naturen, med fem ulike temaer: Ocean, Forest, Field, Rusty og Fog.

Stoffets plassering på modulene er basert på kvalitetene og egenskapene til hvert tekstil. Her blir de ulike kvalitetene sitt unike design fremhevet med alt fra struktur til dybde, glans og fargestyrke som lune Bardal, vakre Amdal, glansfulle Gandal og naturlige Heidal.

De er satt sammen for å tåle offentlig bruk. Fargene og moodboards er basert på Fora Forms materialer på andre produkter som stål- og plastfarger.

Den modulære sofaen Senso ble designet av Anderssen & Voll i 2014. På kort tid ble den modulære sofaen kjent for å være en solid og elegant sofa for kontraktsmarkedet. Senso er bygget på en stålkonstruksjon, med nozagfjærer og kaldstøpt skum. Dette gir sofaen stabilitet og styrke til å tåle bruk på de fleste offentlige steder. Sist, men ikke minst, har sofaserien et enkelt nordisk formspråk som vil vare over tid. Alt du forventer av et Fora Form møbel.

Ved å benytte ferdig fargesatte inspirasjonspaletter med utvalgte ullkvaliteter som har rask leveransetid, håper begge parter å nå ut i markedet med et bærekraftig budskap.

- Vi har arbeidet med dette over lengre tid, og er veldig fornøyde med resultatet. Ull er et miljøvennlig tekstilfiber som krever lite kjemisk behandling og det er slitesterkt, noe vi mener passer perfekt med ForaForm sine produkter, sier Tuva Hjertø Schille, selger og prosjektleder hos Gudbrandsdalens Uldvarefabrik.

Det fokuserte arbeidet med produkter som kan vare gjennom generasjoner er begge parter genuint opptatt av, og gjennom samarbeidet styrker kvalitetsprodusentene den felles målsetningen om å redusere klimafotavtrykket.

Senso Patchwork

Fora Form: Senso Patchwork - FOREST

Fora Form: Senso Patchwork - FIELD

Fora Form: Senso Patchwork - FOG

Om Fora Form

Fora Form er en norsk møbelbedrift som leverer møbler til sosiale områder der mennesker møtes. Fora Form har med sin visjon om å skape gode samspill fire fokusområder: Spis sammen, jobb sammen, pust sammen og opplev sammen. Fora Form har siden 50 tallet brukt design som et strategisk virkemiddel for å skape gode møteplasser i offentlige miljø og feiret i 2019 sitt 90 års jubileum. Fora Form skal gjennom innovasjon og god design skape gode samspill der mennesker møtes også i fremtiden.