photo_camera Mokasser

Merket for God Design til møbelstoffet Prinsdal

Prinsdal er et eksklusivt og innovativt vevet møbelstoff med superstretch, laget med en tydelig struktur og dybde. Materialvalget som er ull og mohair gjør det eksklusivt. Det er vakkert, glansfullt og tiltalende. Innovasjonen ligger i stoffets helt spesielle elastiske egenskaper.

Superstretchen gjør det mulig å strekke stoffet på møbler slik at formene virkelig kan fremheves. Det føyer seg pent rundt dobbeltkrummede flater i møbelet og blir stramt, fint og formfullt. Dette åpner for nye muligheter i møbeldesign. Superstretchen medfører at sømmer kan unngås eller kan plasseres slik at de ikke blir synlige. Konsekvensen er at sømkostnadene kan bli kraftig redusert og materialforbruket kan reduseres med opptil 10% i forhold til vanlige møbelstoffer .

I jurykjennelsen står det:
Holdbar estetikk. Produktet oppleves som nyskapende i vevteknikken og som en ny bruk av materiale. Et ullstoff med såpass mye elastisitet gir muligheter som kan påvirke møblenes uttrykk, og åpner opp for nye, krummede former i stofftrukne møbler. Juryen mener produktet viser at alle ledd i produksjonsprosessen har samarbeidet godt for få et best mulig resultat. Stoffet reflekterer kvalitet gjennom holdbarhet, materialvalg, glans, struktur og vevtradisjon. Det har et eksklusivt uttrykk som skiller stoffet fra konkurrentene, og kommuniserer GUs profil på en god måte. Ifølge juryen kan produktet gjennom sin innovasjon bidra til å forsterke norsk og skandinavisk møbeldesigns omdømme internasjonalt.

Produktet oppleves som nyskapende i vevteknikken og som en ny bruk av materiale. Et ullstoff med såpass mye elastisitet gir muligheter som kan påvirke møblenes uttrykk, og åpner opp for nye, krummede former i stofftrukne møbler.

- Juryen