Heddal Stitched: Tradisjonelt møter moderne

Heddal Stitched er et moderne tekstil som henspeiler til våre eldste tekstiltradisjoner. Tekstilet er inspirert både av skreddersøm og teknisk sportsbekledning. Heddal Stitched ble lansert høsten 2019.

Designet utforsker de taktile egenskapene som gjør håndvevde tekstiler så tiltalende, og kobler dem med de strenge kravene som stilles til dagens møbelstoffer. Heddal Stitched utfordrer grensene for industriell produksjon og har et håndlaget uttrykk - med volum og elastisitet som i et strikkeplagg, og raffinement og kvalitet som stingene i ekte skreddersøm.


Skreddersøm og teknisk sportsbekledning


Tekstilet spiller sjelden hovedrollen når et nytt møbel lanseres, men de er utvilsomt en viktig del av helheten som gjør at vi trykker enkelte design til vårt bryst og gjør dem til klassikere. Designet, konstruksjonen og kvaliteten på tekstilet er avgjørende for at et møbel oppleves som godt å bruke og holder seg vakkert år etter år. Heddal Stitched er enda et  GU-produkt som er ment å vare i generasjoner.


"Heddal Stitched er inspirert både av skreddersøm og teknisk sportsbekledning. Målet var å skape et moderne tekstil med kvaliteter fra tradisjonelt kvalitetshåndverk, der fargene er hentet fra sportssegmentet," sier designer Ragnhild Nordhagen om det ideen bak det seneste tilskuddet til GU kolleksjonen. 


Design: Ragnhild Nordhagen, farger i samarbeid med Christiane Müller/Müller van Tol


 

Gå til produktsider

Heddal Stitched
03.09.2019 20.05

Heddal Stitched

Design: GU Design Team / Ragnhild Nordhagen. Farger i samarbeid med Christiane Müller.

Les mer
  1. Heddal Stitched
Møbelstoffer
17.12.2018 20.20

Møbelstoffer

Vår standardkolleksjon er utviklet med fokus på utsøkt design som møter høye krav til slitestyrke, brannhemmende egenskaper og komfort. Vi arbeider kontinuerlig med å høyne terskelen for tekstilproduksjon med prosesser som utfordrer ullas egenskaper til det ytterste.

Les mer