GU tildelt DOGA merket for 20. gang

Sirdal Setesdal Suldal

Sirdal Setesdal Suldal

Design: GU Design Team / Ragnhild Nordhagen og Flokk Design Team / Pernille Jensen Stoltze


Møbelstoffene Sirdal, Setesdal og Suldal i 100 prosent norsk ull er et samarbeidsprosjekt mellom Flokk og Gudbrandsdalens Uldvarefabrik. Formålet er å etablere en helnorsk verdikjede for møbelstoff basert på norskprodusert ull og å bygge identitet og merkevare ut fra historien om et kortreist, ekte og naturlig produkt med en helt spesiell miljøprofil.

Prosjektet ble lansert første gang i februar 2015 på Stockholm Furniture Fair. Møbelstoffene ble lansert i ny fargedrakt i september 2017 på Designer’s Saturday og inngår i Gudbrandsdalens Uldvarefabriks standardkolleksjon.

Juryuttalelse:

Vi lar oss begeistre av viljen og evnen til å gå motstrøms og utvikle et helnorsk ullstoff til møbler i en verden av syntetiske konkurrenter. Dette lykkes Flokk og Gudbrandsdalens Uldvarefabrik svært godt med, synes vi og vil berømme dem for å være tro mot opphavet og ikke kutte svingene når det gjelder kvalitet og design.

Møbelstoffene Sirdal, Setesdal og Suldal fremstår teknisk og designmessig svært sterkt og vitner om tillit til eget produkt og egne prosesser, og vi har stor tro på ambisjonen om å bygge en merkevare innad i bransjen med kvalitet, design og miljø i bunn.

Gudbrandsdalens Uldvarefabrik rebrand og posisjonering


Utført av Anti INC


Juryuttalelse:


Det er tøft av en så tradisjonsrik bedrift som Gudbrandsdalen Uldvarefabrik å revitalisere seg med et så kontemporært formspråk. Dette er innovativt i kategorien og fortjener stor honnør.

Her har man gått grundig til verks, og det er høy kvalitet i alle ledd – fra trykk og typografi til hierarki og emballasje. De skal også ha honnør for å ikke gå «nostalgi-bunad-fella», men i stedet presentere en profil som oppleves som moderne, interessant og umiddelbart internasjonal.

Dette er viktig, siden en av målsetningene med prosjektet var å skape en identitet som vil fungere like godt i hele verden, fra det skandinaviske hjemmemarked via verdensledende arkitekter til store aktører innen cruiseindustrien. Dette er etter alle målestokker en vellykket oppdatering av en tradisjonsrik bedrift og et resultat av godt og innsiktsfullt strategiarbeid i forkant.