Lyngdal

Design: GU Design Team / Ragnhild Nordhagen / Inspired by Pia Bjørnstad
Colours by: Ragnhild Nordhagen & Christiane Müller / Studio Mülller van Tol

Last ned produktark Produktkode 5330

Lyngdal er et studium av håndverk og av alle egenskapene som gjør et stoff unikt: et tykt slubgarn, tvunnet med en jevn, tynn, svart tråd. Den glatte vevingen lar strukturen til trådene skille seg ut, og møtet av tynnere og tykkere deler av garnet skaper et subtilt, tilfeldig mønster i stoffet. Denne tilfeldigheten er noe vi kjenner igjen fra naturen. Veldig få ting i naturen er strømlinjeformet eller perfekt, heldigvis. Naturen har vakre uregelmessigheter: bukter og vendinger - små, små detaljer som er interessante og som utfordrer sinnet vårt til å koble seg til miljøet rundt oss.

Det ufullkomne som et skjevt tre med en stamme vridd av evig vind på de høye åsene. Eller måten en buktende elv har bredere og smalere partier der vannet virvler i vendinger. Hvordan vann former landskapet år etter å og graver seg inn i stein. Hvordan en furu kan leve i tusenvis av år gjennom rotsystemet.

Navnet «Lyngdal» er inspirert av lyngen som vi kjenner så godt i den norske naturen. Plantene har en tendens til å vokse på steder med hardt vær langt oppe i fjellet og ut mot kysten. De er hardføre og lettstelte, og er en refleksjon av estetikken Lyngdal presenterer.

Spesifikasjoner

Designer GU Design Team / Ragnhild Nordhagen / Inspired by Pia Bjørnstad
Tolltariffkode NO 51.12.1900
Materiale 99% ull / 1% polyamid
Vekt (g/m) 980
Bredde (cm) 140
Slitestyrke (rotasjoner på Martindale) 100000
Lysekthet (Skala 1-8) 5-7
Gniekthet tørr tilstand (Skala 1-5) 4
Gniekthet våt tilstand (Skala 1-5) 3-4
Flammesikring
FTP Code: Part 8 (IMO)
EN ISO 1021: Part 1+2
Rengjøring Kjemisk rensing (P)
Rattmerke Ja
EU-Blomsten Ja
Sertifikater