Foto: Hjelle x Snøhetta x GU / Pernille Münster

Den Norske Opera & Ballett med fokus på norsk design.  

Den Norske Opera & Ballett ønsket å tilby sine gjester flere sitteplasser i barområdene og ved sal inngangene på balkongene. Snøhetta, som har hatt ansvar for utforming av det totale interiøret i Operaen, fikk i oppgave å formgi en serie sofaer, puffer og bord.

Kilde: LK Hjelle

Med norsk design i førersetet

Til oppdraget ønsket Snøhetta en norsk møbelprodusent og norske tekstiler. LK Hjelle fikk ansvaret for å produsere og levere sittemøblene, og Gudbrandsdalens Uldvarefabrik tekstilene.

For Snøhetta var det viktig at den nye serien fikk en tydelig sammenheng til det øvrige interiøret og en modulsofa med to speilvendte puffer ble svaret. Sittemøblene kan settes sammen i ulike konstellasjoner som kan tilpasses behovet ved ulike arrangement.

Design: GU Design Team / Ragnhild Nordhagen & Christiane Müller 

Livlige farger med naturlige, myke grå melanger

Valget falt på møbeltekstilet Redal. Med en finstemt fargeskala, gikk Redal naturlig inn i den valgte paletten. Tekstilet kombinerer livlige farger med naturlige, myke grå melanger. Med innslag tvunnet av tre farger, henter Redal frem de beste av de historiske fargene hos Gudbrandsdalens Uldvarefabrik. Redal bringer naturlig varme, kvalitet og fargeharmoni. 

Som en detalj og forsmak på den oransje fløyelen man finner i stolene i salen innenfor, er det lagt inn et kontrasterende tekstil i oransje fra Remix-serien til Kvadrat, i søm-detaljene på sofaer og puffer.